بلاگ

8 نکته مهم آزمون طراحی معماری نظام مهندسی

مدرسه معماری: اگرچه از نظر من در معماری تمامی نکات مهم هستند، اما اگر بخواهم فقط نکات مهم آزمون طراحی معماری نظام مهندسی که باید برای یک شرکت کننده مد نظر قرار داده شود را ذکر کنم به موارد زیر اشاره خواهم کرد.

1. ضوابط طراحی پارکینگ

از مهمترین نکات آزمون طراحی معماری و یا بهتر است بگویم شرط قبولی در آزمون نظام مهندسی می باشد. با نگاهی به سوالات سال های گذشته آزمون طراحی متوجه خواهید شد که در بخش تذکرات آنها به وضوح اشاره شده است که:

“بدیهی است در صورت عدم تامین پارکینگ ها، پلان های طبقات نیز قابل قبول نخواهند بود و نمره‌ای به آنها داده نمی شود”

2. ضوابط طراحی پاسیو

شاید از نظر برخی داوطلبین آزمون طراحی، بیرحمانه باشد که اگر نور و تهویه طبیعی مورد نیاز برای فضاهایی اصلی را تامین نکنند، مردود شوند. اما به نظر من فارغ از شرایط آزمون، تسلط به این سطح از مهارت برای آرشیتکتی که قرار است مسئولیت تامین زیستگاه‌های انسان بر روی این کره خاکی به او سپرده شود، بسیار ضروری است.

3. ضوابط طراحی فضاهای مسکونی

تلفیق هنر معماری با ضوابط مقررات ملی ساختمان در هر کشوری طبیعتا کار آسانی نیست و نیاز به تجربه و مهارت دارد. اگر شما در طراحی، فقط ضوابط و مقررات طراح معماری را در نظر بگیرید ممکن است که قبول شوید، اما به یک فضای خشک و بی‌روح دست پیدا خواهید کرد.

چنانچه فقط بعد هنری معماری را در طراحی پلانها لحاظ کنید، ممکن است که نه در آزمون و نه در واقعیت کانسپت شما پذیرفته نشود. اما اگر چنان تسلطی کنید که این دو پارامتر را با هم تلفیق کنید، نه تنها از سد هر آزمونی خواهید گذشت بلکه یک آرشیتکت کارآمد و خبره خواهید شده که هیچوقت بیکار نخواهید ماند.

شاید یکی از قواعد سختگیرانه و پیگیری های روزانه من و همکارانم برای شرکت کنندگان پکیج طراحی معماری نظام مهندسی به این دلیل باشد که دوست دارم دانشجویانم به این سطح از مهارت برسند.

4. ضوابط معلول

نمی گویم که می تواند به مردودی شرکت کنندگان آزمون طراحی معماری منجر شود، اما باز هم خارج از فضای آزمون به این نکته فکر کنید که به عنوان یک آرشیتک چقدر اهمیت دارد که فضاهایی را طراحی کنید تا تمامی افراد اعم از سالم و ناتوان و کم توان بتوانند از آن استفاده کنند.

5. ضوابط طراحی فضاهای تجاری

ضوابط طراحی فضاهای تجاری به این دلیل مهم است که بارها در آزمون های طراحی گذشته شاهد تلفیق فضاهای تجاری با مسکونی در آزمون طراحی معماری بوده ایم.

6. طراحی و محاسبه انواع رمپ

طراحی و محاسبه انواع رمپ یکی از مهمترین پارامترهایی است که با طراحی پارکینگ در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی گره خورده و عدم تسلط به آن قطعا باعث مردودی خواهد شد.

7. اصول و مبانی ترسیم فنی با دست

همیشه در کلاس آمادگی آزمون طراحی معماری به این بخش که می رسیم از شرکت کننده ها می پرسم:

اگر برای اولین بار کسی را ببینید چه چیزی باعث می شود که از او حس خوب بگیرید یا بد؟

پاسخ می دهند: لباس، عطر، وضعیت ظاهری و …

یعنی نشانه هایی که می توان از روی آن به ماهیت فکری و کیفیت ابعاد پنهان شخصیت او پی برد. در آزمون طراحی معماری هم همینطور است. مصحح برگه ها، مهارت شما در معماری را از روی کیفیت ترسیم نقشه هایتان قضاوت خواهد کرد. پس تا می توانید اثر خوبی از خود در ذهن او ایجاد کنید.

8. مهارت سرعت ترسیم با دست

اگر تمامی موارد خواسته شده در برگه سوال آزمون طراحی معماری را حل کرده و طراحی کرده باشید اما نتوانید به موقع آنها را ترسیم کنید و به اصطلاح وقت کم بیاورید باز هم شانس قبولی را از دست خواهد داد. پس یکی از مواردی که باید در ماه های قبل از آزمون به آن بپردازید افزایش سرعت ترسیم با دست است.

با دانستن این 8 نکته و رعایت آنها می توانید به آمادگی بالایی برای شرکت در آزمون طراحی معماری دست یابید. البته که آزمون طراحی فقط این 8 نکته نیست و نیاز است در بالاترین سطح آمادگی علمی و عملی قرار داشته باشید. پیشنهاد می کنم مینی دوره رایگان طراحی معماری من را از این لینک دانلود کنید تا با نکات بیشتر برای ازمون اشنا شوید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید